Хакери вкрали 26 мільйонів паролів до акаунтів в Apple, Amazon, Facebook і Netflix

За даними британського Metro, експерти з кібербезпеки повідомили про крадіжку даних, що містять 26 мільйонів паролів для популярних веб-сайтів, включаючи Amazon, Facebook і Netflix.

У період з 2018 по 2021 рік хакери використали шкідливе ПЗ для крадіжки 1,2 терабайта даних, включаючи платіжну інформацію, з 3 мільярдів комп’ютерів під управлінням Windows.

Крім паролів, база даних містить понад 2 мільярди файлів cookie і 6,6 мільйона інших файлів. Близько половини з них представляють собою текстові файли, багато з яких містять облікові дані для входу, які користувачі зберегли на своїх робочих столах.

Дані про оплату і автозаповнення також були вкрадені з таких додатків, як веб-браузери.

Злом великих об’ємів даних був виявлений компанією Nordlocker, що займається кібербезпекою, яка заявила, що так зване «безіменне шкідливе ПЗ» використовувалося для збору даних з споживчих пристроїв.

За заявою компанії, цей тип персоналізованого шкідливого ПЗ, яке передається по електронній пошті і через нелегально завантажене програмне забезпечення, можна придбати в Інтернеті всього за 100 доларів.

Представник Nordlocker сказав, що хакерська група випадково виявила місцезнаходження бази даних. Хто вкрав дані і чи була частина з них використана зловмисно, залишається невідомим.

Ви можете дізнатися, чи було зламано адресу вашої електронної пошти або номер телефону в результаті злому даних на веб-сайті Have I Been Pwned?

В останні роки атаки шкідливого ПЗ і інші форми кіберзлочинності стали серйозною проблемою для безпеки. Тільки за останні два місяці хакери перекрили великий паливопровід в США і мережу боєнь.

Нова робоча група, створена для боротьби з кібератаками в Сполучених Штатах, оголосила, що на початку червня нею було пред’явлено перша кримінальна звинувачення. Робоча група звинуватила латвійського хакера Аллу Віті в причетності до атак на школи і лікарні.