Рекордна кількість померла у США від передозування наркотиків

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), понад 100 000 американців померли від передозування наркотиків за 12 місяців з моменту закриття COVID-19, що є найвищою кількістю смертей від передозування за рік.

Опубліковані сьогодні оцінки Національного центру статистики охорони здоров’я CDC показують 100 306 смертей від передозування наркотиків за 12 місяців із квітня 2020 року до квітня 2021 року. Це стрибок на 28,5% з 78 056 смертей за той же період роком раніше.

Попередні дані, які включають випадки, які досі розслідуються, дають першу повну картину впливу розпоряджень про проживання в сім’ї, які багато штатів Америки запровадили в середині-кінці березня 2020 року для стримування поширення COVID-19. Хоча штати почали послаблювати обмеження тижня чи місяці, деяким у процесі одужання було важко підтримувати тверезість, тоді як інші звернулися до наркотиків, щоб впоратися з цим.

Експерти кажуть, що кількість смертей від передозування наркотиків збільшилася, тому що люди почувалися ізольованими, втратили роботу або боролися з емоційним тягарем через близьких, які постраждали від COVID-19.

“Дві сили тут – це негативний економічний вплив пандемії, а також емоційний вплив”, – сказав доктор Пол Крісто, доцент кафедри анестезіології та реанімації Медичного факультету Університету Джона Хопкінса, додавши: “Це призвело до того, що багато хто використовує наркотики, щоб впоратися” .

Хоча рецептурні знеболювальні спричинили епідемію передозувань у країні за останнє десятиліття, вони були замінені героїном, а останнім часом – фентанілом, потужним синтетичним опіоїдом. Фентаніл був розроблений для лікування сильного болю, викликаного такими захворюваннями, як рак, але він все частіше продається нелегально і поєднується з іншими вуличними наркотиками.

Навіть невеликої кількості наркотику, що часто ввозяться контрабандою до Сполучених Штатів з Мексики з хімічними компонентами, виробленими в зарубіжних лабораторіях, достатньо вбити. Управління боротьби з наркотиками нещодавно конфіскувало великі партії підроблених таблеток фентанілу, які виглядали як звичайні опіоїди або бензодіазепіни.