Коронавірус може завдати світовій економіці збитків в 1 трильйон доларів

Ситуація навколо коронавіруса з кожним днем ​​все більше виходить за рамки суто медичної проблеми і починає вже впливати не тільки на китайську економіку.

Компанія Oxford Economics, яка є лідером в області глобального прогнозування та кількісного аналізу, підготувала звіт, в якому стверджується, що якщо ситуація найближчим часом не зміниться на краще, то всю світову економіку в 2020 році чекають великі потрясіння.

На думку аналітиків Oxford Economics, поширення захворювання в Китаї та інших країнах в кінцевому підсумку може обійтися світовій економіці в 1 трильйон доларів.

Ситуація з коронавірусом виявила вразливість глобальної економіки, коли більшість країн світу пов’язані між собою настільки сильно, що проблеми в Китаї поступово починають впливати і на інші країни.

Під час карантину закриваються цілі виробництва, люди сидять вдома і не мають можливість працювати. Через скасування величезної кількості авіарейсів зменшуються доходи авіаперевізників, порушуються поставки товарів, що веде до неминучого скорочення торгівлі.

Поки що влади країн і центральні банки з оптимізмом дивляться на ситуацію, вважаючи, що коронавірус не нанесе значного збитку світовій економіці, і вона швидко відновиться.

На думку головного економіста Міжнародного валютного фонду Гіти Гопінат, «реальний спад може бути в разі перетворення епідемії коронавіруса в пандемію».

«Глибоко тривожними» назвали нові випадки виявлення хвороби в інших країнах у Всесвітній організації охорони здоров’я, але спалах ще не є пандемією.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через падіння фондового ринку, викликаного коронавірусом, мільярдери світу за один день втратили 139 мільярдів доларів.

У Китаї грошові банкноти, які були в обігу, очищають і поміщають у карантин, щоб обмежити поширення коронавіруса.