Україна розпочала спецоперацію на кордоні з Білоруссю

Україна розпочала «спеціальну» військову операцію біля свого кордону з Білоруссю у спробі запобігти кризі з мігрантами та захистити себе від можливого нападу. Про це повідомила сьогодні прикордонна служба України з посиланням на Reuters.

В операції беруть участь військовослужбовці Національної гвардії, поліції, збройних сил та авіації. Дрони також будуть активно використовуватися для патрулювання та спостереження, йдеться у повідомленні служби.

Україна розмістила на кордоні з Білоруссю 8 500 додаткових військовослужбовців, заявивши, що побоюється втягування в міграційну кризу, яка загострилася останніми тижнями на кордонах між Білоруссю та державами-членами ЄС Польщею та Литвою.

Київ також побоюється, що кордон із Білоруссю, близьким союзником Росії, може бути використаний Росією для військового нападу. Минулими вихідними глава військової розвідки України повідомив Military Times, що Росія зосередила понад 92 000 військовослужбовців навколо України і готується до нападу наприкінці січня або на початку лютого. Москва відхилила такі звинувачення як підбурювання та поскаржилася на зростання активності НАТО в регіоні.

У вівторок Україна провела серію навчань у всій країні.