Депутати звинуватили Меркель у співучасті в убивстві Сулеймані

Вісім депутатів від лівої партії в Німеччині оголосили, що вони подали кримінальну скаргу на канцлера Німеччини Ангелу Меркель і її міністрів, звинувачуючи їх в співучасті у вбивстві генерала Ірану Касема Сулеймані Сполученими Штатами, повідомляє агентство Франс Прес.

Ця скарга стосується величезної авіабази США в Рамштайні в Західній Німеччині, де, як вважають, розміщується супутникова ретрансляційна станція, використовувана для управління американськими безпілотниками в небі над Африкою та Близьким Сходом.

«Керуючі сигнали для атаки безпілотним літальним апаратом (яким був убитий Солемімані) можуть передаватися тільки через супутникову ретрансляційну станцію на території Німеччини, на базі ВПС США Рамштайн», – сказав лівий Олександр Ной.

Копія кримінальної скарги Ноя, розміщена на його сайті, була спрямована проти Меркель, міністра закордонних справ Хейко Маасу, державного секретаря Анегрет Крамп-Карренбауер, міністра внутрішніх справ Хорста Зеехофера та «інших членів федерального уряду».

Крайня ліва сторона звинувачує Меркель і її міністрів у «співпраці з необережності» у вбивстві Сулеймані.

«Ми не можемо продовжувати визнавати, що федеральний уряд сам порушує міжнародне право, дозволяючи і підтримуючи незаконну війну безпілотників США», – сказав Ноа.