Мадуро дозволив опозиції балотуватися на виборах

“Контрольована урядом виборча комісія Венесуели заявила, що дозволить основній опозиційній коаліції країни брати участь в майбутніх виборах”, – повідомляє Bloomberg.

Опозиційний блок Круглого столу демократичної єдності, відомий, як MUD, стане однією з двадцяти недавно зареєстрованих політичних партій, чиї кандидати зможуть балотуватися на більш, ніж 300 державних і місцевих посад на виборах 21 листопада.

Голосування буде першим, яке пройде за нової комісії, в яку тепер входять два представника опозиції.

Пішовши на такі поступки, президент Ніколас Мадуро потенційно може забезпечити досить легітимності виборів, щоб домогтися звільнення від санкцій США і повернутися на міжнародні фінансові ринки, зміцнивши при цьому свій глобальний імідж.

Минулого тижня Європейський союз заявив, що направить технічну місію до Венесуели для оцінки наявності умов для розгортання місії зі спостереження за виборами в листопаді, що є важливим кроком на шляху до легітимації виборів.

«Якщо політична лінія зараз полягає в повазі конституції, вона обов’язково отримає підтримку більшості венесуельського народу», – написав лідер опозиції у вівторок.