Близько 7500 потенційних терористів знаходяться під наглядом служб у Франції

Французькі спецслужби відстежують близько 7500 чоловік, які можуть бути причетні до терористичних проектам, повідомляє BGNES з посиланням на Deutsche Welle.

Цифра була надана головою Головного управління внутрішньої безпеки (DGSI), в інтерв’ю радіо France Info, підкресливши, що «ісламістський тероризм» як і раніше є серйозною загрозою для Франції. Щоб проілюструвати це, він нагадав, що за останні 18 місяців Франція стала жертвою семи нападів, а ще п’ять вдалося запобігти.

Глава управління сказав, що поряд з більш традиційним профілем терориста в останні роки з’явився новий – профіль «більш ізольованих осіб», які не мають прямих зв’язків з організаціями. У зв’язку з цим він зазначив, що виконавців останніх дев’яти терактів спецслужби не реєстрували.

Ця комунікаційна операція генерального директора секретної служби проводиться через день після того, як DGSI представляє свій веб-сайт, щоб інформувати громадськість про свої завдання, а також зробити цю установу привабливим для тих, хто хоче в ньому працювати.