Папа Франциск звершив незвичайну літургію у Вербну неділю

Папа Римський Франциск, глава Римсько-католицької церкви, провів сьогодні незвичайну літургію з нагоди Вербної неділі. Літургія проходила без шанувальників і транслювалася онлайн через Інтернет і в прямому ефірі по телебаченню базиліки Святого Петра у Ватикані, повідомляють ANSA, DPA і The Associated Press.

На незвичайній месі були присутні, крім Папи, кілька прелат, черниць і нижчих священнослужителів. Як правило, захід приваблює десятки тисяч римлян, туристів і віруючих, і проходить на площі.

Папа благословив пальмові гілки, які тримали інші учасники церемонії, а потім сам взяв гілочку.

На церемонію принесли хрест, шанований віруючими, тому що, як вважають, він допоміг покласти край епідемії чуми в 16 столітті в Римі та іконі Діви Марії, яка, як вважають, захищає жителів Риму. Вони були розміщені по обидві сторони вівтаря в базиліці.

“Сьогодні, перед обличчям драми пандемії, стількох руйнуються певних речей, стількох невиправданих очікувань, почуття покинутості, яке стискає наші серця, Ісус говорить кожному з нас: мужність, Відкрий своє серце моєї любові. І ти відчуєш розраду Бога, це підтримає тебе”, – сказав папа під час меси.

Він нагадав, що люди в цьому світі повинні любити Бога і ближніх своїх. Це те, що залишається, і все інше проходить, додав він.

Папа сказав, що драма, яку переживає зараз людство, змушує людей серйозно ставитися до того, що дійсно серйозно, і не витрачати час на речі, які не мають цінності. Франциск закликав усіх зв’язатися з тими, хто страждає, а також Хто один і потребує допомоги.

“Давайте думати не тільки про те, чого нам не вистачає, але і про те, що ми можемо зробити хорошого”, – сказав він.

Великдень для католиків наступної неділі. Вербне недільне богослужіння зазвичай є початком ритуалів Страсного тижня, які в цьому році будуть відзначені обмеженнями через пандемію коронавірусу.