Зіткнення в Мадриді на початку виборчої кампанії VOX (ВІДЕО)

“Між поліцією і лівими, які протестували проти ультраправого мітингу, спалахнули сутички під час мітингу іспанської ультраправої партії VOX в мадридському районі Ваекас. Є затримані і поранені”, – повідомляє РІА Новини.

VOX вирішив організувати кампанію по запуску дострокової виборчої кампанії в автономному співтоваристві Мадрида в Пуенте-де-Вайекас. Поява тут ультраправих місцеві жителі визнали провокацією і влаштували акцію протесту.

На останніх виборах 5% виборців проголосували за VOX в Ваекасі, в той час, як ліві партії виграли 77%. Місце дії – площа Конституції, яку в народі називають «Червоною площею».

Після початку мітингу VOX протестуючі від лівих партій, в тому числі представники антифашистських організацій, почали закидати камінням і пляшками поліцейський кордон по периметру мітингу. Поліція використала кийки. Радикальні угруповання також будували барикади з контейнерів, блокуючи прилеглі вулиці. Є затримані і поранені.

«З моменту встановлення демократії в Іспанії праві ніколи не перемагали тут. Ми – територія робітничого класу, і нам не подобається, що сюди приходять фашисти»,- сказала місцева мешканка на ім’я Селіо. На ній фіолетова одяг – символ фемінізму. Вона вважає, що VOX намагається «повернути країну в середньовіччя» своїми ідеями про жінок і чоловіків і навіть «заперечує насильство по відношенню до жінок».

У мітингу VOX взяли участь його лідер Сантьяго Абаскаль і кандидат партії на пост прем’єр-міністра Мадридського автономного співтовариства Росио Монастеріо.