Байден відмовився піти на 60-річчя Обами

“Колишній президент США Барак Обама вніс корективи в свої плани по організації великої вечірки з нагоди свого 60-річчя на тлі зростання числа випадків зараження COVID-19 по всій країні”, – повідомляє BBC.

Обамі вчора виповнилося 60 років, і він планував велику вечірку в Martha’s Vineyard в Массачусетсі на ці вихідні. За повідомленнями ЗМІ, на захід були запрошені сотні людей, в тому числі актор Джордж Клуні, режисер Стівен Спілберг і ведуча ток-шоу Опра Уїнфрі.

«Захід під відкритим небом було заплановано кілька місяців тому у відповідності з усіма громадськими заходами проти інфекції», – повідомила Ханна Дженкінс в заяві, опублікованій на наступний день після того, як запланована вечірка була розкритикована, в основному консерваторами США.

«У зв’язку з новим розповсюдженням опції «Дельта» екс-президент і пані Обама вирішили максимально звузити коло святкуючих і обмежилися членами сім’ї та близькими друзями», – сказала Дженкінс.

Конгресмен-республіканець Джим Джордан, вірний прихильник Трампа, пожартував у Твіттері, що «якби це був день народження президента Трампа, демократи сказали б: «Як хтось може бути таким безрозсудним?» або «Вони вбивають людей».

Повідомляється, що Барак і Мішель Обама закликали запрошених пройти тестування перед тим, як піти на вечірку, і неодноразово закликали їх пройти вакцинацію.

За наявною інформацією, президент Джо Байден, який був віце-президентом Обами, навряд чи візьме участь у вечірці.