США обгрунтували своє рішення закрити місію Китаю в Х’юстоні

“Державний департамент США заявив, що рішення про закриття консульства Китаю в Х’юстоні було направлено на захист інтелектуальної власності та особистих даних”, – повідомляє AFP.

Представник департаменту заявив, що відповідно до Віденської конвенції держави “зобов’язані не втручатися у внутрішні справи” приймаючої країни.

Коментарі прозвучали на тлі візиту держсекретаря США в Копенгаген.

Посланник США підкреслив, що Сполучені Штати не потерплять порушення Китаєм свого суверенітету і залякування громадян США, недобросовісної торгової практики, крадіжки робочих місць в США і інших безпрецедентних дій.

“Ми наказали Китаю закрити генеральне консульство в Х’юстоні, щоб захистити американську інтелектуальну власність і особисті дані американців”, – сказав представник, не розкриваючи подробиць.

Раніше сьогодні Китай оголосив, що Сполучені Штати розпорядилися закрити китайське представництво в Х’юстоні, яке вперше відкрилося в 1979 році, коли Китай встановив дипломатичні відносини з американцями.

Дві найбільші економіки світу зіткнулися на різних фронтах, від торгівлі до пандемії коронавіруса, Гонконгу, Синьцзяна і Південно-Китайського моря.