Великобританія готується до партнерства з ЄС без будь-якої торгової угоди

Британська газета The Daily Telegraph з посиланням на високопоставлене джерело повідомила, що Великобританія і ЄС не зможуть укласти угоду про вільну торгівлю після виходу Великобританії з Європейського Союзу. Робоча гіпотеза полягає в тому, що Великобританія буде торгувати з ЄС відповідно до правил Світової організації торгівлі (СОТ), як тільки закінчиться перехідний період (31 грудня 2020 року).

На даний час, відповідно до джерел публікації, існує припущення, що угоди не буде, хоча можливість досягнення базової угоди в разі згоди ЄС на поступки під час осінньої сесії все ще існує.

“Британський уряд давно давав зрозуміти, що він готовий прийняти цей факт і не має наміру відмовлятися від ключових моментів, таких, як рибальство, тому все знаходиться в руках ЄС”, – цитує джерело The Daily Telegraph.

Видання відзначає, що переговори між двома сторонами зайшли в глухий кут по ключовим спорам з приводу можливої ​​угоди. “Нинішній раунд переговорів між представником прем’єр-міністра Великої Британії Девідом Фростом і головним переговірником від ЄС Мішелем Барньє закінчується в четвер, і жодна зі сторін не очікує прориву в досягненні угоди”, – зазначає видання.