Хуан Карлос I заплатив рекордну суму, щоб повернутися додому на Різдво

Хуан Карлос І: “Я хочу додому на Різдво”. Так трактують різні джерела його спроби помиритися з іспанської скарбницею. Цієї середи почесний король, який залишив Іспанію в серпні через корупційні скандали, виплатив скарбниці 680 000 євро, які він заборгував, включаючи відсотки. Про це повідомляє Euronews.

За повідомленням газети El Pais, Хуан Карлос I подав податкову декларацію за власним бажанням, щоб врегулювати свою податкову ситуацію в зв’язку з використанням ним і деякими родичами банківських карт з непрозорими засобами мексиканського бізнесмена. Події відбулися після того, як він відрікся від престолу на користь свого сина Феліпе VI, втративши, таким чином, недоторканність, гарантовану Конституцією.

Почесний король, який десятиліттями користувався підтримкою і співчуттям більшості іспанців, знаходиться під слідством на предмет можливих злочинів, таких, як відмивання грошей або збір комісійних за будівництво високошвидкісних залізниць в Саудівській Аравії. Він уже чотири місяці живе в Об’єднаних Арабських Еміратах в якості гостя спадкоємця престолу Абу-Дабі.