Аеропорт Гонконгу відновив роботу

«Сьогодні вранці за місцевим часом відновилася робота аеропорту Гонконгу, який напередодні був повністю заблокований тисячами демонстрантів, що протестували проти жорстокості поліції»,- повідомляє агентство dpa з посиланням на керівництво аеропорту.
Представник аеропорту сказав, що польоти поступово відновлюються з 6 ранку (за місцевим часом).
Демонстранти, які повністю паралізували роботу аеропорту Гонконгу в понеділок, почали виходити з аеропорту в той же вечір, стверджуючи, що вони вже досягли своєї мети – перешкодити роботі аеропорту . Багато з них також зважили на чутки про те, що поліція планує направити превентивні війська до аеропорту.
Аеропорт Гонконгу є одним з найбільших в світі. У минулому році він обслужив понад 74 мільйона пасажирів.
Протести, які тривали протягом декількох тижнів, привели Гонконг до найбільшої політичної кризи з моменту його приєднання до КНР в 1997 році. Вони спрямовані проти місцевої влади і запропонованої нею поправки до закону, яка дозволила б, зокрема, екстрадицію до материкового Китаю.
Місцева влада каже, що зміна правил необхідна для переслідування осіб, які переховуються від правосуддя в регіоні. Проте, багато жителів розцінюють цей призупинений проект як загрозу верховенству закону, на якому заснована позиція Гонконгу, як глобального фінансового центру, і ще один прояв обмеження автономії центрального уряду Китаю в цьому особливому адміністративному районі КНР.
Під тиском безлічі демонстрацій адміністрація призупинила роботу над проектом закону на невизначений термін, але не відкликала його повністю, як того вимагали протестувальники. Крім того, вони вимагають незалежного розслідування жорстокості поліції під час одного з червневих протестів, відставки глави гонконгської влади Керрі Лем і загальнонародних демократичних виборів її наступника.