Дональд Трамп: звинувачення в імпічмент є порушенням конституції

Президент США Дональд Трамп сказав, що його звинувачення в імпічмент, зроблені Палатою представників, є порушенням конституції і повинні бути відхилені, повідомляє БТА.

“Сенат повинен швидко відхилити ці неадекватні звинувачення в імпічмент і виправдати президента”, – йдеться в резюме думки Трампа до початку його судового розгляду в Сенаті завтра.

Трамп був звинувачений у зловживанні службовим становищем у своєму проханні до України розслідувати дії свого політичного конкурента Джо Байдена і в препядствуют Конгресу розслідувати його поведінку.

За словами Трампа, теорія демократів Палати представників про зловживання службовим становищем не підлягає покаранню процесом імпічменту, а перешкоджання роботі Конгресу відкидається як легковажне і небезпечним на тій підставі, що президент скористався своїми законними правами, відмовившись надати інформацію Конгресу.

За словами команди захисників Трампа, президент не перевищив своїх повноважень, коли в минулому році попросив президента України Володимира Зеленського розслідувати справу Байдена і його сина Хантера в рамках боротьби з корупцією.