111 людей загинули в результаті ракетного обстрілу в Ємені

Число загиблих в результаті ракетного обстрілу, проведеного йеменськими хуситами проти урядового військового табору, збільшилася щонайменше до 111 військовослужбовців, сказав військовий представник, цитований AP.

Це одна з найбільш кровопролитних атак повстанців з тих пір, як країна вступила в громадянську війну кілька років тому.

Балістичні ракети вдарили по мечеті в тренувальному таборі в центральній провінції Маріб в вихідні дні. Принаймі, ще 68 осіб отримали поранення, пояснив представник єменських збройних сил.

Багата нафтою провінція Маріб знаходиться в 115 кілометрах на схід від контрольованої хуситами столиці Сани. Атака сталася після нападів підтримуваних Саудівською Аравією урядових сил на цілі повстанців на схід від столиці.

Міністерство закордонних справ Саудівської Аравії засудило напад. Згідно Ер-Ріяду, ці терористичні злочини руйнують шлях до політичного врегулювання єменського конфлікту.

Громадянська війна в Ємені почалася в 2014 році, коли підтримувані Іраном хусити захопили Сану і більшу частину Північного Ємену. Шиїтські повстанці скинули уряд президента Абеді Рабо Мансура Хадда. У 2015 році на чолі з коаліцією Ер-Ріяда почалася військова кампанія проти хусит і відновлення уряду Хадда, який в даний час знаходиться у вигнанні в Саудівській Аравії.

В ході конфлікту було вбито більше 10 000 чоловік. Країна знаходиться на межі масового голоду.