Найбільша фінансова акула в США зажадала обов’язкового носіння масок

За словами керівництва американського інвестиційного банку Goldman Sachs, обов’язкове носіння захисних масок може стати для США способом впоратися з останнім сплеском поширення коронавірусної інфекції і одночасно захистити економічне відновлення країни. Цей банк, пережив світову фінансову кризу, і, на думку багатьох експертів, він зробив це завдяки своєчасному продажу іпотечних цінних паперів на коротких позиціях.

У звіті під назвою «Маски для обличчя і ВВП» фінансовий гігант заявив, що обов’язкове носіння масок по всій країні «може частково замінити» поновилену блокаду, яка в іншому випадку знизить ВВП США майже на 5%.

Доповідь стала загальнодоступною після того, як штати Флорида, Техас і багато інших південних і західних штатів боролися з величезними стрибками зараження коронавірусом.

Грунтуючись на поширеності COVID-19 в 125 країнах, в доповіді оцінюється, що число випадків коронавіруса збільшується на 17,3% в тиждень без введення обов’язкового носіння масок. А завдяки виконанню цієї вимоги число випадків впаде до 7,3%.

У Сполучених Штатах штати, які скасували обов’язкове носіння масок в приміщенні, зареєстровані інфекції становлять дві третини від загальної кількості у всьому світі. Goldman Sachs стверджує, що маски зменшать щоденне зростання інфекцій приблизно до 1% від поточних 2,9% щоденних нових інфекцій.