Вибухи на військовій базі в Іраку

На авіабазі на північ від столиці Іраку сталися два потужні вибухи.

Інцидент стався на північній околиці міста Тікріт, в таборі ВВС Спікер, також відомому, як Маджед аль-Тамімі, де розміщені іракські та американські війська. «Рівно о 23:00 на авіабазі в провінції Салах-ад-Дін сталися два вибухи. Потім спалахнула сильна пожежа, локалізована бригадами цивільного захисту, які прибули на місце події. За попередніми даними, жертв немає », – йдеться в повідомленні без вказівки причини вибухів.

Це другий військовий інцидент за останні кілька днів. Раніше три ракети вибухнули на території іракської бази Аль-Таджі, недалеко від Багдада, де також знаходяться американські війська. Пізніше сили безпеки офіційно оголосили, що в результаті обстрілу було завдано серйозної шкоди одному з армійських вертольотів, а також складам зброї. Про жертви не повідомлялося.

В останні місяці іракські бази, де знаходилися або продовжують розміщуватися іноземні військові, в основному американські, а також посольство США в Багдаді, неодноразово піддавалися ракетному обстрілу. Їх інтенсивність значно зросла після вбивства командувача іранським спецназом аль-Кудс Касема Сулеймані.