Бріжит Макрон подасть до суду через чутки про те, що вона трансгендер

“Перша леді Франції збирається подати до суду після того, як у французькому Twitter поширилися чутки про те, що вона народилася чоловіком на ім’я Жан-Мішель Троньо”, – пише Independent.

“Дружина президента Франції Еммануеля Макрона, 68-річна Бріжит Макрон, подасть до суду на ініціаторів теорії змови”, – пише паризька газета Le Figaro.

Чутки з’явилися, коли правий журнал Faits et Documents опублікував статтю, в якій стверджувалося, що він провів трирічне розслідування щодо пані Макрон, і що їхня теорія була підтримана багатьма експертами.

10 грудня журналістка, яка стверджує, що «розслідувала» цю справу, Наташа Рей, дала інтерв’ю, яке тривало майже чотири години. Відео було видалено, але не раніше, ніж його переглянули 470 000 людей.

Через кілька днів, 13 грудня, хештег #JeanMichelTrogneux увійшов у топ-тренди Twitter у Франції. Хештег був використаний у Twitter більше 66 000 разів. Хештег був найбільш обговорюваною темою на платформі протягом декількох днів, і кілька користувачів розвинули цю теорію.

Бріжит Макрон вже заявила, що не збирається зазнавати поширення фейків. Вона має намір подати до суду на всіх, хто причетний до цієї брехні.

Чутки з’явилися лише за кілька місяців до наступних президентських виборів у Франції у квітні. На платформі було кілька мерзенних мемов та жартів про першу леді Франції.

Це не вперше, коли поширюються такі абсурдні чутки про знамениту жінку.

Мішель Обама, колишня перша леді США, та Джасінда Ардерн, прем’єр-міністр Нової Зеландії, стали жертвами теорій змови щодо їхньої статі.