Протести проти розміщення евакуйованих українців з Китаю

Пасажири, яких евакуювали з Уханю, повністю здорові: вони двічі успішно пройшли перевірку на наявність інфекції коронавірусу. Сьогодні їх літаком доставили під Харків для того, щоб пізніше розмістити на 2-тижневий карантин у медичний центр “Нові Санжари”

З інформації від прикордонників ясно, що серед пасажирів – 45 українців і 27 іноземців. Їх прибуття супроводжується масовими акціями протесту, оскільки місцеві жителі налякані. Дорогу на в’їзді перекривали більше трьохсот чоловік. Поблизу санаторію, де повинні розмістити евакуйованих, запалили шини. В населений пункт направили кілька десятків силовиків і бронетехніку.

Також проти розміщення в Нових Санжарах евакуйованих виступили депутати місцевої ради, оскільки за їх словами “в медцентрі немає відповідних умов: ізоляторів, боксів і потрібної вентиляційної системи” й адресували це звернення безпосередньо Президенту країни, главам МОЗ і МВС.

У свою чергу Президент України Володимир Зеленський засудив протести в регіонах і запевнив, що небезпеки немає, а також підкреслив, що подібного роду реакція громадян не повпливає на позицію держави по відношенню до евакуйованих українців.

Літак з нашими громадянами та громадянами інших країн, яких ми евакуювали з Уханя, приземлився в Україні. Було складно з…

Опубліковано Володимиром Зеленським Четвер, 20 лютого 2020 р.

На даний момент стало відомо, що учасники протесту закидали камінням і палицями прибулі автобуси.