Революційне рішення парламенту Японії про трудову міграцію

Нещодавно парламент Японії прийняв важливе рішення, яке дозволить трудовим мігрантам без особливих труднощів в’їжджати в країну.

Щоб поповнити нестачу в робочій силі, яка спостерігається в Японії останні роки, уряд країни пішов на безпрецедентне рішення – спрощення візових правил для трудових мігрантів.

Сотні тисяч людей, які хочуть працювати в країні, зможуть зробити це, завдяки закону, який був прийнятий парламентом в суботу, 8 грудня.

Японська економіка знаходиться в складній ситуації через нестачу працівників, що може привести до сповільнення економічного зростання. Щоб цього не допустити було розроблено і прийнято нове імміграційне законодавство, яке почне діяти в квітні 2019 року.

Найбільш складна ситуація з нестачею працівників спостерігається в будівництві, сільському господарстві, сфері громадського харчування і догляду за людьми похилого віку. На перегляд візової політики влада країни пішла не від доброго життя, адже Японія традиційно виступає проти міграції та приймає дуже мало іммігрантів. Але стрімке старіння населення країни змушує уряд йти на пом’якшення візової політики.

Згідно з прийнятим законодавством, трудові мігранти зможуть отримати один з двох видів трудової візи. Якщо людина проходила практику в Японії, то термін перебування може бути продовжений ще на 5 років. Обов’язковою умовою є успішне складання тесту з японської мови. За другим типом віз в Японії зможуть працевлаштуватися кваліфіковані працівники, переїхавши разом зі своїми сім’ями.

Нагадаємо, в 2018 році зафіксовано зростання числа відмов в канадських візах громадянам України. Зараз цей показник становить 26 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua

12.12.2018