Встановлено рекорд отримання іммігрантами громадянства США

Зростання числа одержувачів американського громадянства серед іммігрантів насамперед пов’язане із жорсткою імміграційною політикою президента США Дональда Трампа.

Згідно оновлених статистичних даних, протягом трьох кварталів 2018 фінансового року (починається з 1 жовтня) 544 тисячі іноземців, які приїхали до США на постійне місце проживання, оформили американське громадянство. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 фінансового року, зростання кількості іммігрантів, які оформили американське громадянство, склало 15 відсотків. Максимальне збільшення числа нових громадян відбулося в першому кварталі 2018 року.

Таке значне зростання числа бажаючих отримати американське громадянство обумовлене, в першу чергу тим, що імміграційна політика адміністрації президента Дональда Трампа стає все більш жорсткою і агресивною. Щоб уникнути можливих проблем, іммігранти намагаються при найменшій можливості оформити громадянство США.

Більшість іммігрантів можуть подати заяву на отримання громадянства, якщо вони є постійними жителями протягом п’яти років або трьох років після вступу в шлюб з громадянином США.

Для того, щоб отримати американське громадянство потрібно обов’язково здати спеціальний іспит і сплатити реєстраційний збір в розмірі 725 доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Дональд Трамп оголосив новий план міграційної політики, який розробили фахівці адміністрації Білого дому. Передбачається серйозне посилення системи, по якій будуть відбиратися кандидати на переїзд до США.

Влаштування на роботу в Walmart може стати гарним стартом для багатьох іммігрантів, в тому числі українців, адже середня заробітна плата для погодинних працівників супермаркетів мережі становить 14 доларів на годину.