На сьогоднішній день в’їзд до Сербії здійснюється без негативного тесту на коронавірус і без карантину

“На сьогоднішній день сербські громадяни та іноземці можуть в’їжджати до Сербії без негативного тесту на коронавірус і без спеціального дозволу”, – повідомила сербська преса.

На вчорашньому засіданні сербський уряд вирішив скасувати карантин при в’їзді до Сербії. Штаб антікоронавірусної кризи рекомендував це уряду два дні тому на основі аналізу поточної епідеміологічної ситуації.

Всі особи, які в’їжджають на територію Сербії, будуть попереджені про те, що вони в’їжджають на територію, де ще циркулює коронавірус. Також вони отримають опис профілактичних і захисних заходів.

Прем’єр-міністр Анна Бернабіч оголосила, що уряд рекомендує провести знаменитий Фестиваль виходу в серпні цього року, так як і очікується, і що ситуація в Європі на той час буде набагато спокійніше. “Фестиваль не буде скасований”, – підкреслила вона.

На сьогоднішній день рейси з аеропорту “Костянтин Великий” в Ніш відновлені. Це станеться з прибуттям літака Wizz Air з Дортмунда. Аеропорт Ніш був закритий протягом попередніх двох місяців, тому що всі комерційні рейси були припинені через епідемію коронавіруса.

Президент Олександр Вучич запропонував збільшити зарплату піклувальників в системі соціального захисту на 10 відсотків. Президент погодив цю пропозицію з міністром соціальних справ Зораном Джорджевичем. За словами міністра, в Сербії працюють близько 1500 осіб, більшість з яких працюють в будинках для людей похилого віку, і під час епідемії вони, поряд з медичними працівниками, працювали дуже старанно. Раніше Вучич обіцяв ще одне підвищення зарплат в кінці року в державному секторі: лікарям і працівникам сфери освіти, армії і поліції.