Катастрофа на залізниці в Японії: поранено не менше 35 осіб

Щонайменше 35 людей отримали поранення, в тому числі один серйозно, після того, як швидкісний потяг зіткнувся з вантажівкою в місті Йокогама в центральній Японії – повідомляють аварійні служби і залізничний перевізник.

Зіткнення сталося до полудня за місцевим часом на залізничному переїзді на одному з найважливіших і завантажених маршрутів: з’єднанні Йокогами з Токіо. Машиніст, який вів поїзд зі швидкістю близько 120 км / год не встиг загальмувати і врізався в автомобіль.

Удар був настільки сильним, що локомотив і три з восьми вагонів зійшли з рейок.

67 – річний водій вантажівки був серйозно поранений і доставлений в лікарню в критичному стані. Водій і пасажири поїзда також постраждали. Відомо, що один з пасажирів отримав серйозні травми.

Влада, в тому числі поліція і міністерство транспорту, почали розслідування причин інциденту.

Через інтенсивний рух у багатьох пішоходів і автомобілів недостатньо часу, щоб дістатися до іншої сторони. Така ситуація збільшує ризик лих, які можуть торкнутися багатьох людей.

Японська залізниця має репутацію надзвичайно безпечної і пунктуальної. Нещасні випадки рідкісні. Найбільша залізнична катастрофа в цій країні сталася в 1947 році. В результаті аварії пасажирського поїзда недалеко від Токіо. Тоді загинуло 184 людини і близько п’ятисот отримали поранення.