Українцям все ще складно отримати біометричні паспорти

Незважаючи на те, що безвізовий режим з Євросоюзом діє вже більше року, ситуація з оформленням і видачею біометричних паспортів все ще не така райдужна, як заявляють чиновники Міграційної служби України.

ukraincam-vse-eshche-slozhno-poluchit-biometricheskie-pasporta

На сьогодні записатися в електронну чергу на сайті Держміграційної служби дуже складно: постійно повідомляється, що ліміт користувачів перевищено або немає місць для запису. Звичайно, в ГМС заявляють, що сайт працює нормально, місця для запису є.

Якщо вирішити подавати документи в центр надання адмінпослуг (ЦНАП), необхідно прийти до відкриття години за дві, щоб бути в черзі за талонами хоча б у першому десятку щасливчиків. У багатьох центрах людей відразу попереджають, що за прискореною процедурою оформити паспорт не вдасться, розраховувати можна тільки на звичайний спосіб оформлення біометрики.

З отриманням теж не все гладко, на підприємстві, яке друкує закордонні паспорти вже давно відзвітували, що затримок немає і всі документи оформляються вчасно, але практика показує, що українцям доводиться чекати три-чотири місяці, щоб отримати довгоочікуваний документ.

У цілому за сім місяців 2018 року українці оформили понад 3 мільйонів біометричних паспортів, тільки за липень – 440 тисяч.

Джерело: www.eurabota.ua