Віза нареченої, що таке і як її отримати

Спочатку, потрібно дізнатися деякі відмінності цієї візи. Візу нареченої потрібно оформляти тільки в тому випадку, якщо головною метою прибуття в країну це укладення шлюбу. Якщо ж Ви оформили шлюб закордоном будучи там по гостьовій або туристичній візі, то ви можете втратити багато пільг, а також ще додатково отримати головний біль з навчанням і влаштуванням на роботу. Так само важливо знати, що якщо Ви не одружився через терміну дії вашої візи нареченої, то Ви будете змушені покинути цю країну. А потім починати процедуру спочатку, для отримання знову тієї ж візи нареченої.

Взагалі, візу можна почати оформляти як в Україні, так і на місці проживання нареченого. Для прикладу в Німеччині потрібно особиста присутність нареченої, але в інших країнах може бути так, що наречений сам може почати оформляти візу.

Необхідні документи.

  • Свідоцтво про народження
  • Заява про сімейний стан
  • Довідка про несудимість
  • Довідка про громадянство

Якщо трапилося так, що Ви вже були в шлюбі, то Вам потрібно буде надати:

По-перше, потрібно надати заяву чоловіка або дружини про виїзд за кордон дитини на ПМЖ.

По-друге, обов’язково потрібно свідоцтво про розлучення.

Ну і по-третє, це свідоцтво про смерть чоловіка або дружини.

Ці документи потрібно буде обов’язково оформити згідно з вимогами країни виїзду. Так само в кожній країні необхідно уточнити пакет необхідних документів, так як для всіх країн він відрізняється. Може бути навіть таке, що Вам потрібно буде надати докази ваших відносин з нареченим, наприклад, фотографії або листування.

Якщо у Вас є судимість, захворювання або Ви перебуваєте під слідством, то у Вас можуть виникнути проблеми з отриманням візи аж до відмови. Також не на вашу користь зіграє факт наявності візи наречених в інші країни.