Переїзд в іншу країну, перші проблеми з якими ви можете зіткнутися.

Еміграція на сьогоднішній день стає дуже актуальною: країна переживає важкий час разом з кризою економіки і плутаниною в політиці. І багато молоді подумують про переїзд за кордон для початку життя по-новому. У цій статті ви дізнаєтеся про основні проблеми при переїзді в США.

Першою проблемою можна назвати те, що, якщо у вас немає грін-карти, ви не зможете повністю відчути і скористатися тими можливостями, які відкриваються в США. Так, якщо у вас просто робоча віза, ви будете отримувати зарплату нижче ніж отримує громадянин США, і навіть не зможете законно мати дохід з інших джерел, як наприклад фріланс.

Другою проблемою слід назвати сам переїзд. Якщо ви вважаєте, що можете не брати з собою безліч речей, так як не хапають речей можна купити там, то ви помиляєтеся. Будь-яка привезена корисна річ може заощадити ваш бюджет. Також потрібно запам’ятати, що житло адекватним цінникам здаються тільки на рік вперед, а від цього купівля меблів і посуду, так і автомобіль в оренду для початку. Обов’язковий депозит для безпеки, без нього орендар квартири навіть не буде з вами мати справу, так і депозит в банку, для відкриття кредитної карти, що є мало не обов’язковим заходом при переїзді.

Також підводним каменем потрібно назвати те, що роботодавці візьмуть вас на роботу, поки ви не отримаєте SSN – це такий місцевий аналог ІІН, а його для того, щоб його оформити, у вас займе як мінімум від 2 до 3 тижнів.

Варто сказати, що існує така річ, як криза другого року. Це можна назвати таким собі підводним каменем, який від вас практично не залежить. Суть полягає в тому, що перший рік ви будете почувати себе як у казці, пташки співають, квіти цвітуть, безкоштовні музеї, тренажерні зали з громадським басейном і сусіди, які можуть спокійно дати вам ключі від машини без якогось підступу. Але проблема в тому, що це все враження проходить, далі вже немає цього захоплення, так як ви сприймаєте це як належне, і відповідно повертаєтеся у вже побиту колію.

Спочатку ваша голова не буде забита тими речами, якими марять усі американці. Приклад потрібно назвати те, що американці загалом думають про три речі, це власний маєток, освічені діти і спокійна пенсія. А це не ті речі, які можна назвати доступними. Будинок приблизно в 500 тисяч доларів, навчальний заклад для дітей в 200 тисяч, в простому 60 тисяч, ну а пенсія відкладається хоча б по 10% від заробітної плати. Так, можна взяти кредит, як і роблять багато американців, і відповідно працюють тільки на погашення цих кредитів.

Ну і нарешті слід написати, що не варто проектувати своє буття закордоном більше п’яти років, не слід плекати ілюзій, якщо вважаєте, що, в іншій країні ви відразу станете успішними, то це тільки брехня самому собі. Це відчуття можна порівняти з покупкою нової речі, перший час ви відчуваєте захват, а потім ви просто-напросто звикаєте, знайомо? Аналогічна ситуація з переїздом, перші роки ви будете насолоджуватися, ну а пізніше все буде як раніше.

Якщо ви все-таки вирішили емігрувати, то це слід робити поки ви молоді і ні в якому разі не відкладати на потім. Тому що, чим старше людина, тим складніше йому адаптуватися. Але не варто сильно засмучуватися якщо ви вже далеко не молоді, емігрувати ніколи не пізно, особливо якщо у вас є мета, заради якої ви хочете емігрувати.