Тест на отримання громадянства США буде оновлено

 

У Службі громадянства та імміграції Сполучених Штатів (USCIS) прийшли до висновку, що зміст тесту на натуралізацію вже не відповідає сучасним вимогам і його потрібно вдосконалити.

Скоро іноземні громадяни, в тому числі і українці, які з тих чи інших причин переїхали до Сполучених Штатів на постійне місце проживання  з перспективою отримати американське громадянство, повинні будуть для цього проходити новий тест.

Тест на натуралізацію, який використовується на сьогоднішній день, буде істотно перероблений. Як заявляють в USCIS, це робиться для того, щоб об’єктивно оцінити рівень знань здобувача його прав і обов’язків як майбутнього громадянина Сполучених Штатів.

У документі, поширеному USCIS, зокрема зазначається, що «метою є створення змістовного, однакового та ефективного тесту, який оцінить знання і розуміння історії, уряду і цінностей США здобувачами».

Ще в минулому році була сформована робоча група, яка займається розробкою оновленого тесту на отримання громадянства. Фахівці розглянуть зміни, які будуть включені в розмовну частину тесту. Випробування пілотної версії заплановано на осінь цього року. Новий тест почнуть застосовувати в кінці 2020 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що імміграційна служба США (USCIS) останні два роки стала більш ретельно перевіряти тих, хто подав заявку на отримання робочої візи Н-1В.

Ті іноземці, які захочуть брати участь в лотереї Green Card, повинні будуть обов’язково мати оформлені дійсні паспорти.