Сі Цзіньпін вшанував героїв в боротьбі з COVID-19

Як заявив президент Сі Цзіньпін на церемонії нагородження медичних працівників, Китай пройшов «надзвичайне історичне випробування» у своїй боротьбі з коронавірусом.

Національна пропагандистська машина високо оцінила реакцію Китаю на COVID-19, переформулювавши кризу суспільної охорони здоров’я, як приклад гнучкості і організованості комуністичного керівництва.

Сьогодні президент вручив золоті медалі чотирьом «героям» з області медицини на очах у сотень людей в масках на обличчях під бурхливі оплески.

«Ми швидко домоглися початкового успіху у війні людей з коронавірусом. Тепер ми очолюємо світ в області відновлення економіки і боротьби з COVID-19 »,- заявив Сі Цзіньпін.

Пишна церемонія сьогодні в Великому народному залі почалася хвилиною мовчання в пам’ять про тих, хто загинув від коронавіруса.

Серед чотирьох награжденних- 83-річний Чжун Наньшань, найвідоміший медичний експерт країни, який став обличчям боротьби Китаю з інфекцією.

Він був удостоєний найвищої державної нагороди.

«Ми об’єднаємося з … медичними працівниками по всьому світу, щоб продовжити боротьбу і відстежити походження вірусу»,- сказав Чон.

Пекін наполягає, що джерело вірусу, який вперше з’явився в китайському місті Ухань в кінці минулого року, досі невідоме.

За офіційними даними, в Китаї померли від коронавіруса 4634 людини. Уряд в значній мірі обмежив поширення пандемії за рахунок жорстких блокад і обмежень на поїздки.