США будуть суворіше карати візових порушників

Обмеження можуть стосуватися країн, громадяни яких, отримавши бізнес-візи та туристичні візи до Сполучених Штатів, найбільш часто порушують терміни перебування в країні.

В адміністрації президента США ведеться обговорення можливості посилення візової політики. Однак найсуворіші заходи планується зробити для громадян тих країн, які найбільш часто порушують американське законодавство, перебуваючи на території Сполучених Штатів набагато довше, ніж передбачено.

Імміграційне відомство розглядає можливість скорочення часу перебування в США іноземних громадян окремих країн. Планується, що буде збільшено мито, а також сам процес отримання громадянами американських віз стане більш суворим.

У Міністерстві внутрішньої безпеки США, повідомили, що нові правила можуть бути введені в дію президентським указом. Для цього Дональду Трампу не потрібно узгоджувати це рішення з Конгресом.

Згідно зі статистичними даними, 2 відсотка всіх іноземних громадян, які в’їжджають до США за візами, порушують терміни перебування на території країни. Для студентів, а також іноземців, які прибули до Сполучених Штатів за програмами обміну, цей показник становить близько 4 відсотків.

Серед громадян України візові порушення скоїли 2,4 відсотка мандрівників. Показник, який не повинен спричинити за собою будь-які санкції з боку американського уряду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що адміністрація Трампа збільшила кількість причин, які можуть стати підставою для депортації. Тепер більш ретельно перевіряють власників візи Н-1В.

Десятки впливових бізнес-лідерів, політиків і провідних вчених Флориди підписали документ, в якому вимагають від представників конгресу штату, прийняти імміграційну реформу.