Пандемія закрила ізраїльський аеропорт

“Уряд Ізраїлю прийняв рішення закрити аеропорт Бен-Гуріон для прильотів і вильотів з 25 по 31 січня у зв’язку з заходами, що робляться для боротьби з епідемією коронавіруса в країні”, – повідомляє ТАСС. Про це йдеться в спільній заяві канцелярії прем’єр-міністра і прес-служби Міністерства охорони здоров’я Єврейської держави.

«Уряд схвалив пропозицію прем’єр-міністра, міністра охорони здоров’я і міністра транспорту про припинення польотів до Ізраїлю і назад. Рішення вступило в силу в опівночі понеділка (25 січня) і буде діяти до 31 січня 2021 року “, – йдеться в заяві.« Заборона поширюється також на польоти на приватних літаках»,- додали в канцелярії прем’єр-міністра і міністерстві охорони здоров’я.

Згідно з державним радіо Кан, обмеження введені, щоб «запобігти появі нових мутацій коронавіруса». The Times of Israel відзначає, що «дозвіл на прибуття спеціальних рейсів буде видаватися відповідно до правил, які будуть опубліковані урядом».

Нагадаємо, 19 січня уряд Ізраїлю одноголосно схвалив продовження карантину, введеного 8 січня, на два тижні до кінця цього місяця. До 31 січня ізраїльтянам заборонено залишати свої будинки і збиратися групами більше п’яти чоловік в приміщенні і більше 10 на відкритому повітрі, а також вони не можуть переміщатися більш, ніж на 1000 метрів від місця свого проживання без поважної причини і залишатися в будинках сторонніх. Всі розважальні заклади закриті, ресторани і кафе працюють тільки з доставкою додому.