Євросоюз хоче ускладнити життя громадян безвізових країн

Уряди країн Європейського Союзу мають намір вимагати дозволу на в’їзд для громадян третіх країн. Мова йде про власників паспортів, так званих безвізових країн. Планується, що запити про в’їзді будуть звірятися з базою даних Інтерполу.

Напередодні влади окремих країн ЄС схвалили угоду з Радою єс та Європарламентом про систему роботи Європейської інформаційної системи.

Совет Евросоюза фото

Сторони домовилися про механізм роботи Європейської інформаційної системи про подорожі і авторизації.

Так, нові правила в’їзду громадян третіх країн в країни ЄС будуть введені спочатку в аеропортах і морських портах. Після – в пунктах наземного контролю.

Планується, що в момент перетину пунктів контролю через кордони Євросоюзу правоохоронці будуть перевіряти, чи мають громадяни безвізових країн дозвіл на відвідування країн конфедерації.

Нагадаємо,що ЄС готується до виходу Великобританії, що може варто сотні трильйонів доларів.

Повідомляється, що нова система оформлення громадян третіх країн буде також обов’язкова для всіх міжнародних автобусних перевізників.

Заявлено, що нова система дозволить посилити контроль за кордонами і попередньо «відсівати» громадян третіх країн, які з різних причин не можуть в’їжджати в ЄС.

Дані заходи спрямовані на посилення безпеки та боротьбу з нелегальною міграцією. Планується, що незабаром громадянам третіх країн, перед поїздкою в ЄС доведеться заповнювати заяву в Інтернеті. Вартість отримання дозволу буде коштувати 7 євро. При цьому, документ з схваленням в’їзду буде оформлятися за 96 годин.

Відзначимо, що дані заходи все ще не затверджені Радою ЄС, Європейським парламентом.

Джерело: www.eurabota.ua