Ірак: Як мінімум 2 загиблих учасників акцій протесту, 200 отримали поранення

«Щонайменше, дві людини були вбиті і 200 осіб отримали поранення у вівторок в Іраку, в той час як сили правопорядку придушували протести проти безробіття, корупції і важких умов життя»,- повідомляє Reuters з посиланням на достовірні джерела.
Поліцейські використовували сльозогінний газ, водомети і бойові патрони. Найбільша демонстрація пройшла в Багдаді, і кілька менших в різних місцях по всій країні.
Згідно із заявою уряду і прес-секретаря Міністерства охорони здоров’я, 40 співробітників сил безпеки отримали поранення. Провину за застосування сили поклали на «групу заколотників», додавши, що влада хотіла забезпечити безпеку мирних акцій протесту. Сповіщаючи про смерть однієї людини, не розкривається, де це сталося.
У Багдаді поліція почала стріляти в повітря, коли близько 3 тисяч людей намагалися перетнути міст, що веде до укріплень Зеленої Зони, де знаходяться урядові установи і посольства іноземних держав. Репортер Reuters побачив там кілька людей із закривавленими обличчями і поранених в машинах швидкої допомоги.
Силовики, які блокують вулиці, намагалися розігнати натовп за допомогою гранат і водометів. Однак люди не здалися, і тоді поліція відкрила вогонь.
Ірак довгий час відчував соціальну напруженість через відсутність робочих місць і нерегулярного енергопостачання і постачання питної води. Політиків і владу звинувачують в хронічнії корупції, яка блокує відновлення країни після багатьох років релігійних конфліктів і руйнівної війни.