Небо над Британією сьогодні без літаків

Пілоти найбільшого авіаперевізника Сполученого Королівства почали грандіозний страйк. Так, співробітники компанії Брітіш Айрвейс сьогодні відмовилися вийти на роботу, що призвело до скасування сотень рейсів.

Акція протесту пілотів триватиме відразу ж 48 годин. Через страйк керівництву компанії довелося скасувати відразу ж 1500 рейсів, призначених ще кілька місяців тому.

Співробітники перевізника пішли на такий радикальний крок через трудовий конфлікт з керівництвом компанії. Вони вимагають підвищення зарплати, проти чого категорично виступає їх начальство.

Читайте також:  Світова економіка втратить майже трильйон долларів

Через конфлікт в компанії були порушені плани тисяч пасажирів зі всього світу. Люди залишилися на землі, хоча їм повернули гроші за квитки або запропонували поміняти дату без втрати вартості.

Конфлікт між керівництвом Брітіш Ейрвейс і Асоціацією пілотів британських авіаліній почався раніше в цьому році. Представники пілотів зажадали підвищення зарплат, після того, як компанія почала приносити прибуток. Раніше це питання не піднімалося, так як перевізник зазнавав фінансових труднощів.

Всього пілоти організовуватимуть страйки ще три рази протягом вересня. Остання акція призначена на 27 вересня.

Якщо керівництво компанії і її співробітники так і не узгодять нові умови трудового договору, то страйки продовжаться і в жовтні.