Робота і вакансії в Лос-Анджелесі

Робота в Лос-Анджелесі в 2017 році в найбільшому місті третього за величиною американського штату Каліфорнії, дозволить іммігрувати в США на постійне проживання, добре заробити та зануритися в незабутню атмосферу сучасної західної культури. Це один з головних світових центрів індустрії розваг, туризму, науки, освіти, інформаційних технологій і медицини.

Економіка міста включає високорозвинені галузі військової, аерокосмічної, нафтопереробної, електротехнічній та автомобільній промисловості. Практично в кожному з перерахованих напрямів потрібні досвідчені закордонні фахівці, в тому числі з країн СНД.

Робота в Лос-Анджелесі для українців та інших іноземців у 2017 році доступна як для висококваліфікованих працівників, так і для претендентів без особливої кваліфікації. Велика кількість трудових мігрантів знаходять вакансії в Каліфорнії нянями, доглядальницями, офіціантками, водіями, помічниками по господарству і так далі.

Робота в Лос-Анджелесі

Сонячний каліфорнійське місто з комфортним кліматом, безліччю модних кафе, барів і ресторанів, якісним медичним обслуговуванням і можливістю навчання в найпрестижніших американських вузах, приваблює іноземців з різних куточків планети. Разом з тим варто врахувати той факт, що вартість життя в Лос-Анджелесі дуже висока. Наприклад, ціни на нерухомість на 15- 20% перевищують середні показники по країні.

До інших негативних моментів можна віднести суттєве забруднення повітря, рівень злочинності та недосконалу (за американськими мірками) транспортну систему. Найбільш популярний спосіб пересування у місцевих жителів – це автомобіль. Далі, розглянемо специфіку працевлаштування, варіанти пошуку робочого місця, актуальні вакансії та зарплати в Лос-Анджелесі в 2017 році.

ЗМІСТ

  1. Особливості трудової міграції в Лос-Анджелес
  2. Як знайти роботу в Лос-Анджелесі
  3. Вакансії та зарплата в Лос-Анджелесі в 2017 році

Особливості трудової міграції в Лос-Анджелес

У свідомості більшості іноземців Лос-Анджелес асоціюється зі знаменитими каліфорнійськими пляжами, бурхливим нічним життям, гламурними зірками шоу-бізнесу та кіно, дорогими районами зразок Голлівуду і Беверлі-Хіллз. Насправді це далеко не так. За густою населеністю «Місто Ангелів» посідає друге місце в країні після Нью-Йорка. Це найпотужніший економічний і промисловий центр, де сконцентрована величезна кількість «китів» великого бізнесу США.

Населення Лос-Анджелеса в 2017 році становить понад 3,9 млн осіб. Місто розділене на більш ніж 100 районів і кварталів. У деяких з них компактно проживають окремі етнічні групи – мексиканці, філіппінці, китайці, корейці, іранці, вірмени та багато інших національності. Російськомовна громада налічує десятки тисяч представників, що також значно спрощує процес трудової міграції в Лос-Анджелес з України.

Етнічне і культурне розмаїття дозволяє фахівцям з-за кордону максимально швидко адаптуватися в новому середовищі та не відчувати себе чужим. У Лос-Анджелесі проживають вихідці з не менше ніж 180 країн, які говорять на 140 різних мовах. Близько 40% місцевого населення складають латиноамериканці, а іспанська мова друга за популярністю після англійської. Це також потрібно враховувати при пошуку роботи в Лос-Анджелесі.

У якій би регіон Сполучених Штатів Америки ні планувалася трудова міграція, іноземець повинен розуміти, що буде знаходитися в країні з найбільшою економікою в світі. Особливо якщо мова йде про такий великий штат, як Каліфорнія. Гідний рівень заробітної плати та кар’єрні перспективи безпосередньо залежать від конкуренції на місцевому ринку праці. У Лос-Анджелесі «бій» за вакансії дуже жорстке. Якщо іммігрант не має в наявності Грін-карти США, яка дозволяє вільно жити та працювати в країні, то необхідно заздалегідь налаштуватися на тривалий шлях підготовки дозвільних документів для переїзду.

Відразу відзначимо, що ризикувати з працевлаштуванням в США на нелегальній основі не варто. Американські закони дозволяють спеціальним службам дуже ефективно боротися з такими працівниками та депортація на батьківщину буде гарантована. Хоча, багато мігрантів роками працюють в Лос-Анджелесі незаконно і цілком задоволені своїм статусом. У будь-якому випадку краще заздалегідь знайти роботодавця та отримати одну з численних робочих віз, яка дозволить офіційно здійснювати професійну діяльність в Каліфорнії.

Детальну інформацію про види робочих віз і вимогах до іноземців для роботи в США можна знайти на сайті американської Служби громадянства та імміграції – USCIS.

Як знайти роботу в Лос-Анджелесі

Пошук вакансії фото

Пошук вакансії в Лос-Анджелесі – це найважче завдання іноземця. Якщо претендент не має унікальні навички та не має професії, яка в США вважається особливо дефіцитною, знайти роботу в «Місті Ангелів» надмірно складно. Річ у тому що в більшості випадків на робоче місце не повинні претендувати американські громадяни, а місцеве Міністерство праці строго стежить за тим, що наймання співробітника з-за кордону принесе користь економіці штату. Багато роботодавців просто не хочуть витрачати час і кошти на оформлення дозволів на працевлаштування для іноземців.

На більшість американських робочих віз щорічно встановлюються спеціальні квоти. Наприклад, найпопулярніша віза для кваліфікованих іноземних фахівців H-1B видається в кількості 65 тисяч в рік. Це по всій країні. Висновок один – освіту, рівень кваліфікації та досвід мають вирішальне значення для пошуку роботи в Лос-Анджелесі в 2017 році. Слабке володіння англійською мовою або повна відсутність навичок зводить шанси на працевлаштування до мінімуму. Якщо тільки в середовищі російськомовних іммігрантів, які допоможуть з пошуком вакансії.

Обов’язково постарайтеся відвідати Лос-Анджелес по туристичній візі. Витрати на переліт і проживання дуже часто компенсуються можливістю більш швидкого виходу на роботодавця. Подивіться місто, поспілкуйтеся з місцевими жителями, особливо російськими. Кооперуйтеся з однодумцями, які також прагнуть знайти роботу в Каліфорнії. Заходьте на тематичні форуми та групи в соціальних мережах. Будьте обережні та уважно ставитеся до пропозицій про працевлаштування від сумнівних посередників.

У Лос-Анджелесі знаходяться офіси найбільших американських компаній в різноманітних сферах діяльності. Наприклад, в металургії – Reliance Steel & Aluminum, в нафтогазовій промисловості – Occidental Petroleum, в будівництві – KB Home, в нерухомості – CBRE Group, у сфері розваг – Walt Disney Co. Багато з них відчувають дефіцит в іноземних фахівцях різних професій. Пишіть роботодавцям безпосередньо, залишайте резюме та супровідні листи американського зразка на офіційних сайтах.

 Вакансії та зарплата в Лос-Анджелесі

Зарплата фото

За деякими даними, кожен шостий працівник в Лос-Анджелесі зайнятий в індустрії розваг і суміжних сферах – кінематограф, телебачення, музика, мистецтво, дизайн. Більше ніж 500 тисяч чоловік трудяться в обробній промисловості. Величезна кількість фахівців працюють в порту, який є найбільш завантаженим в США і є справжнім вузлом світової торгівлі. Іноземцям варто звернути увагу на пошук вакансії в Лос-Анджелесі в цих напрямках.

З 1 січня 2017 року мінімальна оплата праці в Лос-Анджелесі (Каліфорнії) встановлена на рівні 10,5 доларів за годину для компаній з чисельністю співробітників понад 25 осіб і 10 доларів на годину для компаній зі штатом менше ніж 25 працівників. На загальнодержавному рівні в США ставка 7,25 доларів. Середня заробітна плата в Лос-Анджелесі в 2017 році досягає 5 тисяч доларів на місяць. Багато що залежить від професії та робочого місця. Наприклад, керівники компаній, досвідчені фінансисти та програмісти отримують до 10 тисяч і більше.

Вакансії в Лос-Анджелесі для українців у 2017 році доступні в області розваг, біотехнологій, будівництва, машинобудування, туризму, моди, торгівлі, інформаційних технологій, нафтової промисловості. Більше шансів знайти роботу у кваліфікованих технічних фахівців у великих міжнародних корпораціях. Часто пропонується робота в Лос-Анджелесі українськими нянями, доглядальницями, покоївками, продавцями, візажистами. Чоловіки можуть знайти вакансії водіїв і різноробів. Оплата праці тут в районі 2-3 тисяч доларів на місяць.

На закінчення хотілося б відзначити, що щорічно тисячі молодих дівчат і хлопців направляються в «Місто Ангелів» в надії реалізувати себе в сфері кіноіндустрії, модельного бізнесу і в інших творчих професіях. У Лос-Анджелесі для цього створені всі необхідні умови. На жаль, успіху добиваються одиниці. Бережіть себе і пам’ятайте, що працювати в чужій країні нелегально дуже небезпечно.