Як отримати довідку про несудимість українцям онлайн

Для отримання дозволів, зокрема для працевлаштування на певні посади, оформлення віз до деяких країн, оформлення документів в органах соціального забезпечення, встановлення опіки, усиновлення, отримання громадянства, відновлення втрачених документів, участі у тендері тощо необхідно підтвердити відсутність непогашеної судимості.

Раніше цей факт підтверджувався так званою довідкою про несудимість, отримання якої займало певний час та вимагало особистої присутності людини.

Наразі українцям доступний електронний сервіс, що дозволяє швидко та зручно отримати підтвердження відсутності непогашеної судимості.

Для отримання виписки з інформаційно-аналітичної системи слід подати запит через сервіс vytiah.mvs.gov.ua, увійшовши до Особистого кабінету за допомогою електронного цифрового підпису. Витримка генерується за кілька хвилин в електронному вигляді із QR-кодом, що дозволяє перевірити його дію.

Витримка юридичної сили прирівнюється до вже згаданої довідки, тому додатково звертатися до сервісних центрів МВС необхідності немає, повідомляє юридичний штаб України.

Джерело: https://t.me/bezhenciDnepra