Економічне зростання в США на межі фантастики

Вже пішов одинадцятий рік безперервного зростання економіки Сполучених Штатів. Це безпрецедентний випадок за всю історію збору статистичних даних протягом 165 років.

Щомісяця американські економічні експерти уважно вивчають і аналізують статистичні дані найпотужнішої економіки світу. Результати попередніх 120 місяців просто вражають уяву – весь цей час американська економіка демонструє безперервне зростання. Прогнозується, що в липні також буде зафіксовано зростання економіки. Таким чином, буде встановлено новий рекорд.

Такі показники економічного зростання ніколи ще не фіксувалися Національним бюро економічних досліджень США за всю історію спостережень з 1854 року.

Попередній рекорд зростання американської економіки був зафіксований в березні 2001 року. Тоді безперервне економічне зростання тривало рівно 120 місяців – з березня 1991 по березень 2001 року.

Однак, може статися, що такі показники довго не протримаються, оскільки, якщо в першому кварталі цього року американська економіка зросла на 3,2 відсотка в річному вираженні, то зараз це вже тільки 1,5 відсотка.

У будь-якому випадку, для нового українського уряду такі показники повинні стати своєрідним орієнтиром, хоча для українців, які звикли жити від кризи до кризи, все це на межі фантастики.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на думку аналітиків Міжнародного Валютного Фонду, зростання економіки Сполучених Штатів в цьому році складе 2,6 відсотка.

У Національному банку України в цьому році прогнозують, що економіка країни зросте на 2,5 відсотка. Це майже на один відсоток менше, ніж в минулому році.