Тепер українцям буде набагато простіше подорожувати до Ізраїлю

Вже найближчим часом перетин державного кордону Ізраїлю для українських громадян буде проходити за спрощеною схемою.

Останні кілька років українці, які подорожують до Ізраїлю, почали все частіше стикатися з неприємними ситуаціями, коли ізраїльські прикордонники відмовляли у в’їзді до країни.

Днями цю проблему обговорювали представники ізраїльського і українського урядів. Було відзначено, що в порівнянні з попередніми роками значно збільшився відсоток відмов українським громадянам у в’їзді до Ізраїлю. У більшості випадків українцям навіть не пояснюються причини відмов.

Сторони домовилися, що проблему можна і потрібно вирішувати. Була підписана декларація, яка повинна остаточно припинити постійні непорозуміння на ізраїльському кордоні.

Згідно з підписаним документом, обидві сторони зобов’язалися лояльніше ставитися до громадян Ізраїлю та України в процесі проходження митного та прикордонного контролів. Якщо все-таки у в’їзді до країни буде відмовлено, час очікування зворотного вильоту максимально скоротиться. Також прикордонники в обов’язковому порядку повинні озвучувати громадянам причину відмови у в’їзді до країни.

В ході переговорів була досягнута домовленість про створення спеціальної робочої групи, до складу якої увійдуть співробітники правоохоронних органів Ізраїлю та України. Робоча група буде забезпечувати збереження належного рівня боротьби з нелегальними мігрантами та незаконним працевлаштуванням.

Згідно зі статистикою, понад мільйон українців щороку відвідують Ізраїль. Переважна більшість наших співгромадян подорожують у якості туристів, їдуть до родичів, а також з метою працевлаштування.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вже три роки між Україною та Ізраїлем діє Угода про тимчасове працевлаштування українських громадян у цій близькосхідній країні.

Завдяки угоді між ізраїльським фінансовим оператором STB Union і українським ПриватБанком через систему PrivatMoney між двома країнами можна здійснювати прямі грошові цифрові перекази.