Вчені з’ясували, які місця найбільш небезпечні через можливість заразитися коронавірусом

“Найімовірніший спосіб заразитися COVID-19 – відвідати ресторан. До цього висновку прийшли американські епідеміологи згідно з проведеним дослідженням”,- повідомляє New York Times.

Дослідження проводили 700 американських епідеміологів, які намагалися знайти найбільш небезпечні види діяльності для зараження коронавірусом. Найпоширеніший спосіб заразитися COVID-19 – відвідати ресторан. На думку 75% епідеміологів, їжа в ресторані має найвищий ризик зараження.

Тим, хто все ж налаштований відвідати ресторан, вчені рекомендують використовувати відкриті тераси, якщо вони є в закладі. “У закритих приміщеннях ресторану епідеміологи радять дотримуватися дистанції і сидіти з маскою, за винятком тих випадків, коли ми п’ємо або їмо”,- пише 24 години.

Багато людей заражаються COVID-19 на весіллях або похоронах. Епідеміологи радять тим, хто йде на одне з двох заходів, дотримуватися соціальної дистанції і не ходити без маски.

Спортивні та культурні заходи займають третє місце за ризиком зараження COCID-19 серед 35% епідеміологів. Вчені вважають, що ризик зараження там помірний, але аж ніяк не незначний.

Найменш ймовірно заразитися коронавірусом, під час бігу в парку, на прогулянці, на зустрічах з обмеженою кількістю друзів на вулиці, а також при покупках в супермаркетах і аптеках.