Гай Пармелін стане новим президентом Швейцарії

“Міністр економіки Гай Пармелін стане новим президентом Швейцарії з 1 січня в результаті голосування в швейцарському парламенті вчора”,- повідомляє AFP.

61-річному Пармеліну буде доручено очолити відповідні заходи Швейцарії на кризу з коронавірусом, при цьому рівень захворюваності в багатій альпійській країні залишається незмінно високим, незважаючи на обмеження з контролю за поширенням пандемії.

«Я повністю усвідомлюю тягар відповідальності, який лежить на мені, як на президенті конфедерації, особливо в поточних умовах охорони здоров’я та економіки», – написав він у Twitter. Пармелін також заявляє, що він рішуче і переконано візьметься за вирішення цих проблем.

У Швейцарії щороку змінюється Федеральна рада, що складається з семи членів, який є колективним главою держави і уряду країни. Президент Швейцарської Конфедерації є першим серед рівних, очолює раду і зазвичай представляє країну з важливих питань, як вдома, так і за кордоном.

Пармелін продовжить займати пост міністра економіки, коли перейде на пост президента.

Він був віце-президентом в цьому році і тому погодився взяти на себе керівництво. Він був офіційно обраний членами обох палат парламенту на Федеральних зборах 188 з 202 дійсних голосів.