У США вводяться бустерні дози вакцини проти COVID-19

“Адміністрація США планує рекомендувати американцям третю бустерну дозу вакцини проти коронавірусу через вісім місяців після завершення двокомпонентної вакцинації. Про це повідомила в понеділок газета The New York Times з посиланням на джерела”, повідомляє інформаційне агентство FOCUS.
За їх словами, про введення додаткових заходів планується оголосити протягом тижня. Передбачається, що жителів США, вакцинованих препаратами консорціуму BioNTech і Pfizer, а також Moderna, попросять ввести третю дозу для захисту від дельта-варіанту інфекції. Це можна зробити через вісім місяців після другої ін’єкції.
Влада рекомендуватиме введення третьої дози вакцини в основному медичним працівникам і жителям будинків престарілих. Очікується, що бустерні дози почнуть вводити в середині-кінці вересня.
Минулого тижня FDA схвалив бустерну дозу коронавірусних вакцин Pfizer / BioNTech і Moderna для людей зі слабкою імунною системою.
У США вживаються додаткові заходи по боротьбі з коронавірусом у зв’язку з поширенням “дельта-варіанту” інфекції. За даними Федерального центру з контролю і профілактики захворювань, на цей штам припадає понад 83% інфекцій в країні. За даними Університету Джонса Хопкінса в США, виявлено понад 36,8 мільйона випадків зараження коронавірусом, і понад 622,2 тисячі осіб померли. За обома показниками країна займає перше місце в світі.