Колумбія спростувала підтримку перевороту у Венесуелі

У заяві колумбійського МЗС говориться, що влада Колумбії відкинула звинувачення Венесуели в причетності до спроби військового перевороту в країні.

Вчора міністр внутрішніх справ Венесуели Нестор Реверол оголосив, що влада запобігли вторгнення колумбійських бойовиків в північну частину Ла-Гуайри. За його словами, бойовики намагалися вторгнутися до країни на моторних човнах. Спікер Національних установчих зборів Венесуели Діосдадо Кабело заявив, що вісім нападників були вбиті після відбиття атаки, і ще двоє були затримані. Він також сказав, що один із затриманих був агентом Управління по боротьбі з наркотиками США.

“Колумбія відкидає заяви офіційного представника Диктатора Нестора Реверелла про передбачувану спробі «вторгнення з моря групи колумбійських найманих терористів, які намагалися проникнути з боку Ла-Гойра»… Це невиправдане звинувачення участі уряду Колумбії в спекулятивній змові»,- йдеться в заяві колумбійського міністерства .

За даними колумбійського МЗС, звинувачення з боку венесуельської влади «скоріше є спробою відволікти увагу від реальних проблем і внутрішньої кризи в країні».