Грета Тунберг заразилась COVID-19

17-річна екологічна активістка Грета Тунберг повідомила, що може бути заражена COVID-19. Вона також сказала, що ізолювала себе від свого батька, шведського актора Сванте Тунберга. У батька Грети більш серйозні симптоми, повідомляє The Telegraph.

Ці двоє проявили ознаки захворювання після недавніх відвідин Брюсселя.

Це сталося до того, як уряди багатьох країн прийняли жорсткі заходи, включаючи закриття кордону, проти поширення інфекції.

У своєму пості в Instagram Тунберг каже, що вона вражена, у неї болить горло, вона кашляє і відчуває біль.

Подивитися цей пост в Instagram

Останні два тижні залишилися позаду. Повернувшись з поїздки по Центральній Європі, я ізолювала себе (в чужій квартирі від мами і сестри), оскільки число випадків захворювання COVID-19 (наприклад, в Німеччині) спочатку було аналогічно Італії. Близько десяти днів тому у мене з’явилися деякі симптоми, як і у мого батька, який приїхав зі мною з Брюсселя. Я відчувала втому, тремтіння, біль в горлі і кашляла. У мого батька були ті ж симптоми, але набагато сильніші і з лихоманкою. У Швеції ви не можете перевірити себе на наявність COVID-19, якщо вам не потрібна невідкладна медична допомога. Всім, хто відчуває себе погано, кажуть залишатися вдома і ізолювати себе. Тому я не була перевірена на COVID-19, але, швидше за все, він був у мене, з огляду на поєднання симптомів і обставин. Зараз я в основному одужала, але – І ЦЕ НИЖНЯ ЛІНІЯ: я майже ніколи не відчуваю себе погано. Моя остання застуда була набагато гірше, ніж ця! Якби не хтось інший, хто має вірус в той же час, я б навіть не підозрювала. Тоді я б просто подумала, що відчуваю себе незвично втомленою і трохи кашляю. І це робить його набагато більш небезпечним. Багато (особливо молоді люди) можуть взагалі не помічати ніяких симптомів або спостерігати дуже легкі симптоми. Тоді вони не дізнаються, що у них є вірус, і можуть передати його людям з групи ризику. Ми, які не належать до групи ризику, несемо величезну відповідальність, і наші дії можуть стати для багатьох інших відмінностю між життям і смертю. Майте це на увазі, дотримуйтесь порад експертів, місцевої влади та #StayAtHome, щоб уповільнити поширення вірусу. І не забувайте завжди піклуватися один про одного і допомагати нужденним. #COVID #flattenthecurve

Повідомлення, опубліковане Гретою Тунберг (@gretathunberg) на 24 березня 2020 року о 8:22 ранку за тихоокеанським часом