Росія запустила другий підводний човен для свого Тихоокеанського флоту

Як повідомляє РІА Новини, на Адміралтейській верфі запущена другий дизельний підводний човен за проектом 636.3 «Волхов» для Тихоокеанського флоту.

«Зараз ми запускаємо підводний човен «Волхов». Будівництво наступних кораблів буде здійснюватися відповідно до підписаної угоди», – заявив на церемонії запуску генеральний директор Адміралтейській верфі Олександр Бузаках.

«Екіпажі готові до бойових дій і експлуатації цих підводних човнів»,- додав командувач морським флотом різнорідних сил Тихоокеанського флоту Володимир Якушев.

Контракт на будівництво шести підводних човнів в рамках проекту 636.3 для Тихоокеанського флоту був підписаний військовим міністерством і Адміралтейським заводом у вересні 2016 року.

В кінці листопада на Адміралтейській верфі відбулася церемонія підняття прапора на Петропавловськ-Камчатському підводному човні, першому в своєму роді для Тихоокеанського флоту Росії. 1 листопада на верфі почалося будівництво ще двох  підводних човнів 636,3 під назвами «Уфа» і «Магадан».

Це підводні човни третього покоління. Їх водотоннажність становить 3,95 тис. тонн, швидкість під водою становить 20 вузлів, глибина занурення – 300 м, екіпаж – 52 людини.

Вони оснащені новітніми інерційними навігаційними комплексами, сучасною автоматизованою інформаційно-керуючою системою, високоточною ракетною зброєю, потужним торпедним озброєнням.

Підводний човен озброєний торпедами 533-мм калібру (шість одиниць), мінікаліберною ракетною установкою «Калібр». Вона може знайти ціль на відстані, що в 3-4 рази перевищує ту, на якій її може виявити противник. Через те, що підводний човен є секретним, його в НАТО називали «Чорна діра».

За словами начальника штабу – першого заступника головнокомандувача ВМФ Росії віце-адмірала Андрія Воложинського – будівництво дизель-електричного підводного човна по проекту 636.3 під кодовою назвою «Варшав’янка» може продовжитися після завершення будівництва серії човнів для Тихоокеанського флоту.