Китай почав виробляти препарати від коронавірусу, смертність від хвороби підвищилася

Китай почав виробництво першого препарату, який може виявитися ефективним при лікуванні нового коронавірусу. Препарат виробляється в східній провінції Чжецзян, заявила провінційна влада столиці Ханчжоу.

“15 лютого препарат, розроблений “Zhejiang Hisun Pharmaceutical”, був офіційно схвалений Державним управлінням з контролю за продуктами і ліками. Це перший препарат в країні, який під час спалаху епідемії нового виду коронавірусу отримав офіційне схвалення для включення в список ліків, які потенційно можуть бути ефективними при лікуванні», – сказав представник місцевого уряду. Він додав, що виробництво почалося в неділю (16 лютого).

Згідно з даними китайської влади, розглянутий препарат раніше був відомий як Фавіпіравір або Авіган.

На початку лютого Національний центр розвитку біотехнологій Китаю оголосив, що два препарати Ремдесівір і Фавіпіравір можуть перетворитися на потенційний препарат від коронавірусу. У той же час повідомлялося, що китайські експерти також почали тестування на тваринах ряд вакцин проти коронавірусу.

Розвиток китайського вірусу

Тим часом, число хворих новим вірусом тільки в провінції Хубей становить 58 182. Померло 1775 осіб, 1773 були в критичних випадках а понад 6 600 одужали. Згідно з оновленими даними, офіційний показник смертності в Хубей становить близько 2,91% замість 2,83% днем раніше. За офіційними даними, епідемія в провінції набагато серйозніша, ніж де б то не було в Китаї – немає іншої китайської провінції, де зареєстровано понад 1500 офіційно підтверджених випадків захворювання.

За межами Китаю загинуло тільки 3 людини – 1 в Японії, 1 на Філіппінах і 1 у Франції. Померлий у Франції став першим в Європі, його смерть настала 15 лютого. Всього в світі 697 випадків без випадків захворювання в Китаї, 19 з яких дуже серйозні.

Стало ясно, що більше 40 американців хворіють на борту знаменитого круїзного лайнера Diamond Princess. Інформація була підтверджена Ентоні Фаучі, старшим науковим співробітником Національного інституту охорони ЗДОРОВ’Я США на конференції CBS «обличчям до нації». “Вони нікуди не подінуться. Вони будуть госпіталізовані в лікарні Японії”, – додав він.

Південна Корея підтвердила 30-й випадок коронавірусної інфекції COVID-2019, повідомили в центрі з контролю і профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я країни.

68-річна жінка, дружина іншого пацієнта, заразилася цією хворобою. Вона була поміщена в домашній карантин, так як вона була в тісному контакті з носієм вірусу. В даний час він проходить курс лікування в лікарні Сеульського університету.