США: захворюваність на коронавірус у дітей надзвичайно висока і продовжує зростати

Згідно зі звітом Американської академії педіатрії та Асоціації дитячих лікарень, захворюваність на коронавірус серед дітей “надзвичайно висока і продовжує зростати”.

За даними звіту, щотижнева кількість випадків коронавірусу серед дітей збільшилася на 50% з початку грудня, досягнувши майже 200 000 випадків захворювання серед дітей, зареєстрованих минулого тижня.

З моменту пандемії коронавірусом заразилися понад 7,5 мільйонів дітей (або приблизно кожна десята дитина). Минулий тиждень був 20-м тижнем поспіль, коли кількість випадків коронавірусу у дітей перевищила 100 тисяч.

Експерти очікували, що захворюваність на коронавірус серед дітей збільшиться після свят і в зимові місяці.

Оскільки швидкість вакцинації дітей різко знижується, а кількість Omicron зростає у Сполучених Штатах, багато хто стурбований тим, як виглядатиме найближче майбутнє.

Представники охорони здоров’я штату Нью-Йорк заявили, що кількість дітей, госпіталізованих із COVID-19 у Нью-Йорку, цього місяця збільшилася майже вчетверо.

За тиждень, що розпочався 5 грудня, до лікарень Нью-Йорка надійшло 22 дитини. Але, за словами комісара охорони здоров’я штату Нью-Йорк Мері Бассетт, до п’ятиденного періоду, що розпочався 19 грудня, це число зросло до 109.

Департамент охорони здоров’я штату Нью-Йорк попередив минулого тижня про серйозне збільшення кількості госпіталізацій дітей.

«Ми попереджаємо мешканців Нью-Йорка про це нещодавнє різке збільшення кількості дітей, що заразилися COVID-19, щоб педіатри, батьки та опікуни могли вжити термінових заходів для захисту наших найменших мешканців Нью-Йорка. Ми маємо використовувати всі доступні безпечні та ефективні стратегії контролю інфекції, профілактики та пом’якшення наслідків”, – йдеться у заяві Бассетт.