США побоюються, що Путін хоче відтворити Радянський Союз

Сполучені Штати побоюються, що президент Росії Володимир Путін має намір увійти в історію, відтворивши Радянський Союз. Про це повідомила заступник держсекретаря США Вікторія Ньюленд з посиланням на «новини».

“Є побоювання, що він намагається відтворити Радянський Союз як проект своєї спадщини, і тоді хто знає, чи задовільниться його апетит тим, що він з’їв, або він вирішить піти далі», – сказала вона на слуханні в Сенаті.

Ньюленд попередила Росію не реалізовувати свої передбачувані плани вторгнення в Україну, підкресливши, що конфронтація з модернізованою українською армією в порівнянні з 2014 роком буде коштувати багато крові.

“Є багато причин, через які ніхто з нас не повинен хотіти війни. Вона буде надзвичайно кровопролитною і складною для України, але також надзвичайно кривавою і складною для Росії», – сказала Ньюленд.

“Росія набагато більше, її війська набагато більше, але Україна зараз підготовлена краще (ніж це було в 2014 році). Крім того, багато українців пройшли через армію і повернулися до мирного життя», – додала вона.

Ньюленд також зазначає, що сприйняття українцями Росії значно змінилося за останні роки. «Я думаю, що зараз рівень підтримки, дружніх почуттів до Росії серед українців досяг історичного рекордного рівня в 12% або близько того», – саркастично прокоментувала вона.