У Нідерландах у порту Роттердама було вилучено понад 1,6 тонни кокаїну

За повідомленням Euronews, голландська митниця вилучила понад 1,6 тонни кокаїну, захованого у партіях бананів, какао-бобів та цементу в порту Роттердама.

Наркотики вартістю близько 127 мільйонів євро були заховані у трьох контейнерах, що прибули до найбільшого порту Європи.

“Перший контейнер прибув з Еквадору і був завантажений бананами, призначеними для компанії в Барендрехті, неподалік Роттердама”, – заявила прокуратура.

«Наркотики у другому контейнері були виявлені у вантажі какао-бобів, також з Еквадору, але транзитом через Колумбію та прибуття до Антверпену», – додали у голландській прокуратурі.

У третьому контейнері з цементом, призначеному для Португалії, було п’ять спортивних сумок з наркотиками.

Цього року збільшилися вилучення у порту Роттердама, який тепер вважається однією з головних воріт Європи для наркотиків, особливо кокаїну.

Голландські митники заявили, що вони вилучили рекордні 68 тонн кокаїну цього року, порівняно з 49 тоннами у 2020 році.

Орган ЄС у боротьбі зі злочинністю попередив, що Нідерланди та сусідня Бельгія стають великими центрами кокаїну, особливо для постачання з Колумбії.

У вересневому звіті Європолу йдеться, що узбережжя Північного моря «випереджає Піренейський півострів як основний пункт ввезення кокаїну до Європи».

У доповіді йдеться, що кокаїн є другим за популярністю наркотиком у Західній та Центральній Європі після канабісу: у 2021 році його вживали близько 4,4 мільйона людей.