Австралія відкриває кордони для іноземців

Австралія оголосила про відкриття своїх кордонів для іноземців уперше майже за два роки. Проте, за даними ВВС, вакцинація для тих, хто прибуває в країну, обов’язкова.

“Якщо у вас є хоча б дві дози вакцини, ми вітаємо вас”, – сказав прем’єр-міністр Скотт Моррісон.

Відкриття кордонів призначено на 21 лютого. Багато галузей з нетерпінням чекають на це.

Один із найжорсткіших заходів був введений під час пандемії коронавірусу в Австралії. У березні 2020 року уряд закрив кордони та заборонив більшості іноземців приїжджати до країни у спробі контролювати вірус.

Скотт Моррісон сказав, що коли кордони знову відкриються, всі, хто прибуває в Австралію, повинні будуть довести, що вони були вакциновані. Це основне правило, і прем’єр-міністр очікує, що всі його слідуватимуть.

Ті, хто не вакцинований за медичними показаннями, мають подати заяву на отримання спеціального дозволу. Якщо вони його отримають, то будуть допущені в країну, але зазнають обов’язкового карантину.

З початку пандемії Австралія дотримується суворих правил у боротьбі з коронавірусом. Одне з них полягало в тому, щоб заборонити австралійцям залишати країну.

На сьогоднішній день в Австралії зареєстровано 2,7 мільйона випадків зараження та понад 4248 смертей. Щеплено понад 80% населення.