Сотні людей, які померли від COVID-19 навесні в Нью-Йорку, до сих пір не поховані

“Близько 650 тіл жертв весняної хвилі пандемії коронавіруса в Нью-Йорку зберігаються в мобільному холодному морзі на околиці Брукліна”,- пише The Wall Street Journal.

Під час першої хвилі коронавіруса в США навесні Нью-Йорк був центром епідемії. У найважчі дні в штаті Нью-Йорк понад 700 осіб вмирали в день і більше 3000 були госпіталізовані. Щоб допомогти розвантажити лікарняні морги, в місті розмістили вантажівки-рефрижератори, де зберігалися тіла.

Як повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на офіс головного судового експерта в Нью-Йорку, багато тіл не були поховані, тому що їхні родичі не були знайдені або родичі не могли оплатити похорони.

«Близько 650 тіл зберігаються в вантажівках в тимчасовому морзі, який був відкритий в квітні на 39-й Пірс-стріт в Сансет-парку, Бруклін»,- йдеться в повідомленні.

Дмитро Лисовецький, співвласник похоронного бюро в Нью-Йорку, раніше повідомив РІА Новини, що епідемія коронавіруса стала випробуванням не тільки для системи охорони здоров’я, а й для міських служб похорону: через велику кількість загиблих труни стали дефіцитним товаром, і кремацію чекали більше двох тижнів. За його словами, похорони в Нью-Йорку обходяться дуже дорого. За словами Лисовецького, місце кладовище в центрі Брукліна коштує 20 000 доларів, а на громадському кладовищі ціна за місце починається від 8 000 доларів. Крім того, за риття могили родичам доводиться платити. Вартість цієї послуги коливається від 1500 до 2000 доларів, а на деяких кладовищах може доходити до 2500 доларів.